Pokémon Sleep is nog maar het begin van mijn volledig gegamificeerde leven

Elke keer als ik ga wandelen, of het nu is om koffie te drinken of een stevige wandeling te maken, irriteer ik mijn familie enorm door te spelen Pikmin Bloom onophoudelijk. Hoe pittoresk het uitzicht om me heen ook is, ik besteed veel tijd aan het staren naar mijn telefoon, om ervoor te zorgen dat ik bloemen efficiënt plant en om verse nieuwe pikmin te helpen groeien. Het is een spel dat je speelt door te lopen; meer stappen betekent meer bloemen en pikmin, dus het moedigt me in ieder geval aan om te bewegen. Maar het is ook een uitstekend voorbeeld van hoe videogames bijna elk deel van mijn leven zijn binnengedrongen. En met Pokémon slaap lancering in de zomer, zal dat probleem alleen maar erger worden.

Als iemand die zowel van Pokémon als van slapen houdt, lijkt het een app die met mij in gedachten is ontworpen. Het idee is dat je je telefoon in de buurt van je kussen legt terwijl je slaapt voor trackingdoeleinden, en hoe langer je slaapt, hoe beter je scoort, wat nieuwe en andere Pokemon zal aanmoedigen om in het spel te verschijnen zodat je het kunt onderzoeken. Er zijn zelfs verschillende slaapstijlen, zoals dommelen versus sluimeren, die van invloed zijn op hoe het spel verloopt.

Ik ben opgewonden om het uit te proberen, maar ik kan het ook niet helpen dat ik een beetje gestoord ben door het uitgangspunt. De marketingmateriaalin het bijzonder, zijn verontrustend:

Merk je dat je ‘s ochtends moeite hebt om energiek te worden? Is dezelfde oude bedtijdroutine vermoeiend geworden? Nu kunt u van uw slaap entertainment maken met Pokémon slaap! Het spelen van dit spel is eenvoudig: plaats gewoon je smartphone bij je kussen en ga slapen. Zo wordt ‘s ochtends wakker worden iets om naar uit te kijken!

Wil ik echt dat mijn slaap wordt omgezet in “entertainment”? Het klinkt nogal raar als je het zo zegt, maar ik waardeer games die mijn welzijn proberen te verbeteren, of het nu door fysieke activiteit is of door betere slaapgewoonten. Aan de andere kant: moet elk moment van mijn leven worden gevuld met iets?

Pokémon slaap.
Afbeelding: The Pokémon Company

Het is al erg genoeg dat reguliere videogames zo veeleisend zijn geworden, of het nu gaat om uitgestrekte open werelden die tientallen uren nodig hebben om te ervaren (en dat is voordat ze uitbreidingen toevoegen) of oneindige live-service-games die ervoor zorgen dat je je achtergelaten voelt als je wat vrije tijd. Het is een fulltime baan om bij te blijven. Eigenlijk het is mijn fulltime baan, en ik kan niet eens helemaal up-to-date blijven.

Het doet me afvragen wat het volgende is. Lopen en slapen zijn bezet, en vreemd genoeg ook je tanden poetsen. Wat als het zetten van koffie me een bonus zou opleveren? Persoon 5 of het schoonmaken van de kattenbak lokte een paar nieuwe katten naar mijn achtertuin Neko Atsume? Het meest onbenutte deel van mijn dag zijn waarschijnlijk maaltijden. Tenzij ik dat toevallig ben een hamburger eten tijdens het spelen Super Mario-rennen, dat zijn drie momenten in elke dag die nog moeten worden geperst door speeltijd. Misschien mijn Peridoot pet kan met mij mee aan de AR-tafel. Ik weet zeker dat Kirby daar op de een of andere manier zijn weg zou kunnen vinden, hoewel ik me afvraag of hij gezonde eetgewoonten zou hebben om te delen. Het is waarschijnlijker dat hij me zal straffen omdat ik niet snel genoeg eet (en de eigenschappen van mijn maaltijd niet opneem).

Maar ik ben meer dan OK zonder te hebben Kirby dineert op mijn telefoon. Ik hou natuurlijk van games, maar ik denk dat ik mijn maximale capaciteit heb bereikt: er is maar zo veel tijd dat ik aan games kan denken en ermee kan omgaan voordat het te veel wordt. Dat gezegd hebbende, kan ik de verleiding van een virtuele dutje met Snorlax misschien niet weerstaan. Als het op zzzs aankomt, moet ik ze allemaal vangen.Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *