Best bekend als Make-up door Mariovisagiste Mario Dedivanovic is een van de meest bekende gezichten in de branche. Dedivanovic, die beroemd is geworden door het creëren van enkele van de meest memorabele looks die aan de wieg stonden van meerdere wereldwijde trends, is volgens de oprichter/CEO/Chief Creative Officer het enige simpele doel achter Dedivanovic’s gelijknamige lijn: “Mensen die campagnelooks thuis laten bereiken, maar dan beter. En opvoeden.”

Gelanceerd Make-up door Mario in 2020, precies 20 jaar nadat hij bij Sephora in Manhattan begon te werken als junior verkoopassistent die geuren verkocht, bereikte de make-uplijn van Dedivanovic een bredere demografie toen het merk in 2022 exclusief in het VK in Sephora werd gelanceerd, terwijl het een van de best presterende bleef merk in Sephora wereldwijd. Gelinkt aan Zoon voor ons interview, vertelt Dedivanovic hoe hij al als tiener zo’n duidelijke visie had over het opzetten van zijn merk.

“Ik was doodsbang toen ik make-up begon te doen [as a career choice], omdat ik weet dat mijn allochtone ouders het niet zouden hebben geaccepteerd.” herinnert Dedivanovic zich. ‘Ik wist wel dat mijn moeder, die als onderhoudsmedewerker voor het L’Oréal-gebouw werkte, veel respect had voor de bedrijfsleiders van wie ze de kantoren schoonmaakte – dat was alles waar ze mee te maken kreeg in termen van de Amerikaanse droom. Dus toen ik merkte dat veel van de merken in Sephora merken van make-upartiesten waren, klikte ik min of meer in mijn 17-jarige brein dat als ik ‘Dat‘ Mijn moeder zou het begrepen hebben. En zo is het begonnen.”

“Voor het eerst in mijn leven vond ik iets waardoor ik me waardig en speciaal voelde, en niemand hield me tegen. Godzijdank is het allemaal gelukt.” zegt Dedivanovic met een gereserveerde glimlach.

Het starten en runnen van een merkbedrijf verschilt drastisch van een professionele visagist zijn – “Elke dag zijn er uitdagingen”, zegt de oprichter – ook al had hij al jaren een succesvolle onderneming, The Master Class, voordat Makeup by Mario werd gelanceerd. “Ik zou constant op zoek zijn naar oplossingen voor verschillende problemen, ontleed wat de gemiddelde vrouw thuis doet bij het aanbrengen van make-up, manieren vinden om haar te onderwijzen en tegelijkertijd het make-upproces sneller te maken.”

Maar zijn favoriete onderdeel dat bij die uitdagingen hoort? Om de wereld kennis te laten maken met zijn definitie van esthetiek en om het leven van andere mensen op verschillende manieren te raken. “Ik word op straat tegengehouden door mensen die me vertellen dat ze dol zijn op mijn huidverbeteraar of een ander product. Het maakt me zo blij dat het mijn leven heeft veranderd.” Zegt Dedivanovic. “Het is een nieuw gevoel voor mij dat zo ongelooflijk bevredigend en inspirerend is – het gaat niet langer alleen om mijn werk.”

Wat onderscheidt hem van alle andere getalenteerde geesten, met zoveel beautymerken van beroemdheden die populair zijn in de branche? “Talent is een percentage ervan, maar minder dan de helft zou ik zeggen. Wat jou onderscheidt, is je manier van denken, je werkethiek, de manier waarop je prioriteiten stelt, je vermogen om op te offeren wanneer zich kansen voordoen – al deze dingen samen vormen de speciale saus. Zegt Dedivanovic. “Mijn merk is een artiestenmerk en het gaat om producten en onderwijs. Ik heb net de oppervlakte bekrast en er zit zoveel in mij dat nog naar buiten moet komen en moet worden vervuld.

Dedivanovic is geen onbekende in opofferingen en kan met één hand tellen hoeveel vakanties hij tijdens zijn eerste twee decennia in het bedrijfsleven heeft doorgebracht – niet bepaald het gemakkelijke, glamoureuze leven dat je in gedachten zou hebben voor iemand die zo nauw samenwerkt met de elite-persoonlijkheden in de wereld. “Ik had 18 jaar lang geen partner omdat ik getrouwd was met mijn baan, permanent onderweg was, merkpartnerships deed of de Master Class deed. Vorig jaar nam ik mijn eerste zomervakantie [in 2022].” Zegt de oprichter/CEO bijna verontschuldigend. “Ik begon weekenden vrij te nemen en het was baanbrekend.”

Het leven van Dedivanovic vertraagt ​​niet snel – hij plant al de vooruitzichten voor 2024/begin 2025 – maar met een betere balans tussen werk en privéleven en meer tijd om van het leven met zijn partner te genieten. Een energie uitstralend die kalmerend en rustgevend is, zegt Dedivanovic dat elke ochtend 30 minuten mediteren hem helderheid en kalmte geeft.

Zijn er belangrijke lessen die hij kan delen met degenen die hun dromen willen realiseren? “Wees niet zo bang.” Dedivanovic zegt: “Vroeger dacht ik dat dingen kapot zouden gaan of niet zouden gaan zoals ik wil dat ze zijn. Laat los, zodat je hard kunt werken zonder onderdrukt te worden door al die dingen die je tegenhouden. Ik was erg onzeker en bang toen ik het merk lanceerde – bang dat ik alles zou verliezen en dat mijn inkomen zou stoppen. Ik heb geleerd om mijn leven niet meer zo te leven.”

Ga naar om de producten van Makeup by Mario te bekijken www.makeupbymario.com En sephora. com.