Of het nu je ontbijt naar keuze is of die late night snack waar je naar hunkert, er is een kans dat je een favoriete ontbijtgranen hebt en altijd een doos bij de hand hebt. Van de suiker- en zoete variëteiten tot de hartige opties gevuld met vezels, er zijn er zoveel om uit te kiezen als je langs de geliefde cornflakes in de supermarkt winkelt.

Natuurlijk heeft (en verdient) de knapperige verrukking zijn eigen feestdag. Nationale Graandag is 7 maart en ter ere daarvan pakken we een kom en een lepel en kauwen we naar beneden. Maar eerst heb ik gepraat met 21 chef-koks uit het hele land die vertelden welke ontbijtgranen hen het meeste plezier bezorgen.

ADVERTENTIE

Dit is wat ze te zeggen hadden:

“Zonder twijfel, het is Cinnamon Toast Crunch. Het is een race om de hele kom op te eten voordat het drassig wordt en als je dat doet, kun je jezelf belonen met een andere kom. Het is ook de favoriete ontbijtgranen van mijn vrouw, dus we vinden het leuk om af en toe samen te gaan zitten en van een kom te genieten. – Brad Kilgore, chef-kok van MaryGold’s in Wynwood, Florida

“Cap’n Crunch vanwege de nostalgie en diep van binnen zijn we allemaal cornflakes-masochisten uit de jaren 80.” – Isaac Toups, chef-kok/eigenaar Toups Meatery in New Orleans, Louisiana

“Mijn favoriete ontbijtgranen zijn Strawberry Frosted Flakes omdat het me doet denken aan iets dat ik als ontbijt voor mijn broer en mij zou klaarmaken. Ik zou gewone ontbijtgranen nemen en het mengen met melk en Nesquick-aardbeienpoeder. Afhankelijk van beschikbaarheid en hoe geïnspireerd ik wakker werd, zou ik gesneden bananen toevoegen. Nu, elke keer dat ik Strawberry Frosted Flakes heb, brengt het geweldige herinneringen terug die ik met mijn broer heb gedeeld. – Ricardo Jarquin, chef-kok Loews Coral Gables in Miami, Florida

“Wow… Cereal was als kind een serieus spel. Toen het niet de slechtste ontbijtgranen waren zoals Kaboom, King Vitamin of die gigantische zak met generieke Sugar Puffs die 2 maanden meegingen, was mijn favoriet aller tijden om te eten tijdens het kijken naar SchoolHouse Rock was Fruity Pebbles. Voor mij was het een textuurding. Er is een perfecte marineertijd, ongeveer 2-3 minuten met één keer roeren, dan nog een minuut voor de perfecte melkopname. Deze liefde duurde zelfs op de middelbare school toen ik een liter melk en een doos Fruity Pebbles naar de lunchroom terwijl iedereen die rare rechthoekige pizza’s met fruitcocktail at. – Ricardo Heredia, chef de cuisine InterContinental San Diego in San Diego, Californië

ADVERTENTIE

“Nou, het is niet sexy, maar eerlijk gezegd Grape Nuts. Mijn Amerikaanse oma en ik aten ze altijd samen met fruit en honingmelk en als ze vochtig werden, zette ze ze in de magnetron en het was als instant havermout. Twee ontbijtgranen voor de prijs van één! Het is erg nostalgisch voor mij en moeilijk te vinden. Ik heb druivennoten gekonfijt en heb ze ook gebruikt voor desserts en ijscoupes. Heerlijk knallen.” – Sophina Uong, chef/eigenaar van Mister Mao in New Orleans, Louisiana

“Cap’n Crunch is mijn favoriete ontbijtgranen, zonder twijfel! Maar aangezien ik hier een beetje ouder word (en hopelijk een beetje wijzer), is het snijden van mijn gehemelte de heerlijke, heerlijke suikeruitbetaling niet waard Dus om die hit van de oude Capitan te krijgen, vind ik manieren om het in onze dessertprogramma’s te verwerken! Cap’n Crunch softijs maken, panna cotta… ijs… dat soort dingen. Nu kunnen ik (en onze gasten) genieten van de smaak zonder lichamelijk letsel op te lopen!” – Jeremy Harville, chef-patissier TRUST Restaurant Group in San Diego, Californië

ADVERTENTIE

“Mijn favoriete ontbijtgranen zijn Fruity Pebbles. Ik hou van de fruitige geur, de knapperigheid en het beste deel – de ontbijtgranenmelk! Toen ik opgroeide, moest ik elke ochtend voor school een kom eten en soms ook als middernachtsnack. Ik heb nog steeds altijd een doos in huis – nu niet alleen voor mij maar ook voor mijn kinderen. We gebruiken het graag om Fruity Pebbles Krispy Treats te maken.” – Carissa DaSilva, banketbakker bij Marriott Harbor Beach Resort in Fort Lauderdale, Florida

“Mijn favoriete cornflakes zijn Kellogg’s Frosted Flakes! Ik hou van de zoetheid van de cornflakes en de knapperigheid! Mijn favoriete dingen om ermee te doen zijn er mueslirepen van maken met kokos.” – Antonio Bachour, eigenaar van Tablé by Bachour in Miami, Florida

“Ik ben een grote fan van Cap’n Crunch’s Crunch Berries Cereal. De knapperige stukjes ontbijtgranen en de zoete explosie van bessensmaak in elke lepel zullen mijn smaakpapillen nooit bevredigen. Als kind at ik het altijd als ontbijt, als een naschoolse snack, of zelfs als dessert met verse aardbeien en slagroom.De veelzijdigheid van deze ontbijtgranen is verbazingwekkend en het is een van mijn favorieten aller tijden gebleven. Darryl Harmon, chef-kok bij Slate and Clinton Hall in New York City, New York

ADVERTENTIE

“Veroordeel me niet, maar ik ben een havermoutman. Het is mijn hoofdontbijt, het is gezond, eenvoudig en geeft me langer een vol gevoel. Hoewel ik in een restaurant werk, eet of snack ik niet altijd de hele dag door, dus het ontbijt is mijn topprioriteit om ervoor te zorgen dat ik een maaltijd eet die me de koolhydraten en energie geeft die ik nodig heb om me een dag lang verzadigd te houden keuken. Als ik ontbijtgranen als middagsnack heb, ga ik voor Fruity Pebbles. Als kind mocht ik nooit Fruity Pebbles hebben, waardoor ik ze nog meer wilde – vooral omdat ik een serieuze zoetekauw ben. – Kelly O’Hara, chef-kok van SFL Hospitality Group in Boca Raton, Florida

“Mijn favoriete ontbijtgranen moeten Lucky Charms zijn. Ik ben dol op hun rare poederachtige marshmallows! Ze zijn ook geweldig om mee te bakken. We gebruiken ze in de Lucky Rice Crispy Treats die we dagelijks vers in de winkel maken, evenals de maandelijkse seizoensgebonden dit maand voor St. Patrick’s day; geluksbrenger-ontbijtgranenmelk met geluksmallows erdoorheen geroerd.” – Danielle Bailey, banketbakker bij Holler Treats in Portland, Oregon

ADVERTENTIE

“Fruity Pebbles zijn natuurlijk mijn jam.” – Jeremiah Bullfrog, eigenaar/chef van Square Pie City in Miami, Florida

“Als ik heel eerlijk ben, is mijn favoriete ontbijtgranen zonder twijfel Cinnamon Toast Crunch. Totale toegeeflijkheid, maar ik ben een sukkel voor alles met kaneel. Het blijft knapperig genoeg en dan krijg ik zoveel plezier van de horchata-achtige melk aan het eind.” – Carolina Santos Neves, chef-kok van American Bar in New York City, New York

“Vanaf het moment dat ik een kind was, is mijn favoriete ontbijtgranen altijd Cinnamon Toast Crunch geweest. Als bakker hou ik van de kaneelsmaak en de knapperigheid in elke hap; plus, de ontbijtgranen geven een extra bonus aan het op smaak brengen van de melk voor een extra traktatie aan het einde. – Derek Kaplan, eigenaar van Brandweerman Derek’s Bake Shop in Miami, Florida

“Mijn favoriete ontbijtgranen zijn meestal de meer “gewone” en minder zoete rijst- en havergranen, zoals Cheerios, Chex en Rice Krispies. Omdat hun smaken niet te zoet of overweldigend zijn, laten ze een heleboel opties open voor de eter om het ‘zich eigen’ te maken door hun favoriete smaken toe te voegen. Mijn go-to-mix-ins zijn bananen en aardbeien, maar je kunt vers fruit, gedroogd fruit, geroosterde noten of zaden, of mini-marshmallows of chocoladeschilfers toevoegen. Ze zijn ook geweldig om mee te koken, of je nu een dessert maakt zoals de klassieke Rice Krispie-lekkernijen, een gebakken zoute snackmix met bagelchips, noten en kruiden, of een mix van zoet en hartig met chocoladeschilfers, Reese’s stukjes, pretzels, en popcorn.” – Sydney Willcox, chef-kok bij Restaurant Associates in New York City, New York

ADVERTENTIE

“Ik vind het heerlijk om verschillende ontbijtgranen door elkaar te mixen, zodat ik met smaken kan spelen en natuurlijk de allerbelangrijkste crunch-factor kan bereiken. Quaker havermoutvierkanten staan ​​bekend om hun knapperige textuur en nootachtige smaak. Ik gebruik dat graag als mijn basis omdat het niet zo drassig wordt in de melk. Honey Bunches of Oats daarentegen is een combinatie van delicate vlokken, knapperige trossen en gezoete havertrossen. De Honey Bunches of Oats brengt een beetje zoetheid en de toegevoegde smaak van bakkruiden in de kom. Het combineren van Quaker-havermoutvierkanten en Honey Bunches of Oats kan een smakelijke en vullende ontbijtoptie creëren die een verscheidenheid aan texturen en smaken biedt. Bovendien kan de combinatie een goede bron van vezels en eiwitten zijn, zodat u zich de hele ochtend vol en tevreden voelt. – Aaron Clayton, privékok in Los Angeles, Californië

“Als kind was mijn favoriete ontbijtgranen Shredded Wheat! Omdat mijn oma er hete melk over goot om het zachter te maken en me dan het geheel met bruine suiker liet bedekken. De suikerachtige melk als je klaar bent met eten was het beste deel” – Brandon Thordarson, chef-kok voor Moxies

ADVERTENTIE

“Mijn favoriete ontbijtgranen is toch wel Raisin Bran Crunch met havermelk. Het is naar mijn mening perfect, niet te ingewikkeld, niet te zoet, mooie textuur van de muesli en de kauwgom van de rozijnen. De meeste ontbijtgranen zitten boordevol suiker en bevatten geen -zo-geweldige ingrediënten, dus dit geeft me mijn oplossing zonder schuldgevoel. Bovendien heeft Raisin Bran gewoon iets volwassens en gedistingeerd in vergelijking met de rest!” – Zack Squier, chef-kok/oprichter van Squier’s Specialty Edibles in Kittery, Maine

“Ik ben dol op klassieke cornflakes om vele redenen! Ze gaan vooral goed samen met zoveel meer dan alleen gewone melk! Ik maak graag gebakken ijs met cornflakes en ik ben geobsedeerd door gebakken ijstaart. Ik ben dol op het paneren van kip in cornflakes en het gebruik van andere ingrediënten zoals zout en azijn als je dit als paneermeel gebruikt. Ik hou ook van gepaneerde kipreepjes met geplette cornflakes en een verscheidenheid aan kruiden. Cornflakekoekjes met gebruinde boter zijn ook absoluut geweldig. Ze zijn geweldig als knapperige topping voor maisbrood en bananenbrood. Ik ben dol op gekarameliseerde bananen en cornflakes pannenkoeken, ze zijn ook geweldig voor het paneren van wentelteefjes.” – Stephen Parker, chef-kok van Black Tap Craft Burgers & Beer in New York City, New York

“Toen ik opgroeide, was Reese’s Puffs mijn absoluut favoriete ontbijtgranen, omdat het eigenlijk een toetje als ontbijt was en wie houdt daar niet van? Maar het graanbedrijf dat het spel op dit moment absoluut verandert, is OffLimits™. Onlangs werd ik verliefd op hun pandan-ontbijtgranen, en ik wist dat ik er een ijssmaak omheen moest creëren en zo kwamen we op OffLimits™ Zombie w/ Coconut & Pandan – een kokos-muscovado-ijs met pandan-ontbijtgranen en een pandan-swirl .” – Tyler Malek, Head Ice Cream Innovator bij Salt & Straw in Portland, Oregon

ADVERTENTIE

“Ik hou van alle ontbijtgranen – de zoete soorten, de “gezonde” soorten, muesli, vlokken, o’s, clusters – ik maak geen onderscheid. Maar mijn absolute favoriete cornflakes is Cap’n Crunch Peanut Butter Crunch. Misschien komt het omdat ik mezelf maar een of twee keer per jaar toesta om het te eten, maar sinds ik het als kind ontdekte, heb ik nooit meer een perfecte ontbijtgranen gehad. De pindakaas geeft het een zoete en zoute sfeer die ongelooflijk bevredigend is. En omdat het een stevigere maïspap is, heeft het een bevredigende knapperigheid die niet zo snel drassig wordt. Het beste deel: de ontbijtgranen geven de melk een pindakaassmaak die echt een ontbijtdroom is. – Pooja Bavishi, CEO en oprichter van Malai in Brooklyn, New York